صادرات هیدروکربن
هیدروکربنها یکی از ترکیبات آلی به شمار میروند که فقط از اتمهای کربن و هیدروژن تشکیل میشوند. همان طور که میدانید اگر در ترکیبات شیمیایی خوانده باشید، کربن در گروه چهارده جدول تناوبی قرار میگیرد که به آنها هیبرید های گروه چهارده هم گفته میشود.
خود اتم کربن دارای چهار الکترون میباشد؛ یعنی که میتواند چهار پیوند برقرار کند تا پایدار گردد مدل دیگر از هیدروکربنها، هیدروکربنهای آروماتیک به شمار میرود که ترکیبات دیگهای دارند هیدروکربنها هنگامیکه به همدیگر اتصال انجام میدهند؛ ترکیبات پیچیده تری را ایجاد میکنند که از آنها در ساختارهای معمولی و ساختارهای متفاوت استفاده میشود. هیدروکربنها معمولاً شامل متان، اتان، پروپان، بوتان، پنتان و هگزان میگردد و مدلهای متفاوتی هم دارند.
منشأ هیدروکربنها کجاست
هیدروکربنها به صورت طبیعی در موادی مثل روغن خام پیدا میشوند؛ یعنی نفت و گازها به صورت طبیعی همه شان هیدروکربن دارند؛ اما هیدروکربنهایی مثل زالین یا تولوئن که در صنایع شیمیایی تحت نام حلال به کار گرفته میشوند هم در درختان و گیاهان گوناگون وجود دارند و رنگدانههای طبیعی تحت نام کاروتن را تشکیل میدهند که در برگهای سبز وجود دارد.
از طرفی لاستیک خام طبیعی حدوداً نود و هشت درصد از یک پلیمر هیدروکربنی تولید میگردد. نکته ای که وجود دارد این است که موادهای هیدروکربن منشاشان موادهای دیگر طبیعی است و همین باعث میشود تا این اندازه ارزش داشته باشند.
البته هیدروکربن و مشتقات دیگری هم دارد در خیلی از زمانها عناصر دیگری بهجز کربن و هیدروژن جایگزین آنها در یک مولکول هیدروکربن میگردد که همین باعث میشود تا مشتقات آنها را ایجاد کند این مواد هیدروکربنه واقعی نیستند؛ به همین دلیل به آنها مشتق آن ماده گفته میشود که بازهم مشتقات هیدروکربن ارزش زیادی داشته و در خیلی از صنایع به کار گرفته میشود
صادرات هیدروکربن و دلیل انجام آن
کشور ما با توجه به معادنی که دارد و همین طور ویژگیهایی که در شرایط آن وجود دارد؛ سبب شده که از نظر صادرات به یکی از کشورهای معتبر تبدیل شود.
وجود چاههای نفت در مناطق مختلف ایران مانند گچساران، مسجد سلیمان و هفتگل و همین طور وجود اندوختههای زیاد در دریاهایی مانند مازندران سبب شده است تا فناوری مشتقات محصولات و همین طور موادی این چنینی افزایش زیادی پیدا کند. به همین دلیل با توجه به وجود نعمتهایی که در کشور ایران و همین طور اقتصادی که از نفت در آن وجود دارد صادرات محصولاتی مانند هیدروکربنها بسیار زیاد باشد.
بنزین یکی از هیدروکربنهای سبک است که ماده اصلی برای حرکت اتومبیلها و خیلی از موتورهای مکانیکی به شمار میرود؛ از این رو فروش آن به سایر کشورها باعث شده است تا بخشی از درآمد ایران از این راه به دست بیاید. درباره هیدروکربن صادراتی و همین طور بنزیل مطالب خیلی زیادی وجود دارد اما معمولاً ایران توانسته است که در این حوزه موفقیت آمیز عمل کند و خیلی از محصولات خودش را به کشورهای دیگر به خصوص کشورهای همسایه صادر کند.
معرفی یک هیدروکربن صادراتی
وایت اسپریت یکی از زیرمجموعههای هیدروکربنهای صادراتی به شمار میرود که معمولاً به شکل رقیق کننده یا مواد شوینده سطوح فلزی و حتی به صورت حلال تولید میگردد.
این مدل محصولات با توجه به این که تنوع خیلی بالایی دارند، در زمینههای گوناگونی به کار گرفته میشوند. حلالهای معروفی دارند که در جاهای گوناگونی به کار میروند که از جمله آنها میتوان به چسب تینر واکس مرکب و حتی رزین اشاره کرد که جزء مواد پایه در خیلی از صنایع میباشند.
همچنین باید به شما بگوییم که کاربرد این مواد تنها به امور صنعتی نیست بلکه در عرصهها و در جاهای دیگر هم میتوان از آن استفاده کرد.
به عنوان مثال در صنعت نقاشی هنرمندان از این ماده استفاده میکنند تا رنگ روغنی شان را رقیق کند و همین طور در جاهای دیگر با به کار گرفتن این هیدروکربن صادراتی برای پالایش بیشتر استفاده میشود به همین دلیل این هیدروکربن یکی از محصولات معروف در حوزه صادرات هیدروکربنها به شمار میروند. در حال حاضر کشور ما و با توجه به قدرتی که در این زمینه دارد محصولات خودش را به کشورهایی مانند عراق پاکستان و افغانستان صادر میکند که باعث شده در حوزه تجارت خارجی موفقیتآمیز عمل کند.