فروش نفت سنگین و یکسری نکات کلیدی درباره آن
فروش نفت سنگین همواره یکی از راههای مهم ورود ارز به داخل کشور بوده است. نفت سنگین با سایر نفتهای معمول تفاوتهایی دارد. این نفت معمولا چگالی کمتر از ۲۰ دارد و جریان یافتن آن بسیار مشکل است.
گرانروی بیشتر نسبت به نفت سبک، چگالی نسبی کمتر و ترکیبات مولکولی سنگین از ویژگیها و تمایزات نفت سنگین نسبت به نفت سبک است.
فروش نفت سنگین و مسائلی درباره فروشندگان آن
فروش نفت سنگین یکی از راههای مهم تجارت است که توسط کشورهای دارای سرمایه نفت، انتخاب میشود. باید به این موضوع دقت کرد که استخراج و پالایش این محصول، هزینه بسیار زیادی برای کشور تولید کننده در پی خواهد داشت.
از آنجا که میزان جریان یافتن این محصول بسیار پایین است، برای رقیق شدن و حرکت آنها در لولههای انتقال نفت، باید هزینههایی صرف خرید مواد رقیق کننده و استخدام مهندسان متخصص بشود.
همانطور که گفته شد فروش نفت سنگین هزینههای زیادی برای کشور تولید کننده در پی خواهد داشت. یکی دیگر از این هزینهها، ساخت پالایشگاهها مجهز و پیشرفته میباشد. استخراج این نوع نفت، با استخراج سایر انواع نفت که استفاده از آنها معمول میباشد، متفاوت است.
هزینه استخراج نفت سنگین و هزینه دستمزد تکنسینهای متخصص آن، کشورهای فروشنده آن را مجبور میکند که قیمت فروش نفت سنگین را افزایش بدهند.
چرا فروش و خرید این محصول رایج است
یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد پیش میآید این است که چرا وقتی فروش نفت سنگین این مقدار هزینه و زحمت لازم دارد، همچنان به عنوان تجارتی پر سود در نظر گرفته شده و بسیاری از افراد نسبت به آن تمایل دارند؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت که نفت سنگین دارای مزایایی است که باعث جذب اقبال عمومی و گسترش استفاده از آن در میان کشورهای سرمایه دار، به خصوص کشورهای اروپایی شده است.
جالب است بدانید که طی گزارشهای سازمان جهانی انرژی و نفت، ذخایر نفتهای معمول که پیش از این بیشتر مورد استفاده قرار میگرفتند، رو به پایان است. همین خبر موجب شد که کشورهای اروپی و آمریکایی که بزرگترین خریداران نفت خام از کشورهای آسیایی و عربی بودهاند، به فکر تامین منابع مورد نیازشان از طریق خرید نفت سنگین بیفتند.
تجارت جهانی این ماده
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، فروش نفت سنگین بیشتر توسط کشورهای نفت خیزی که سابقه و تجهیزات مناسبی در این زمینه دارند، صورت میگیرد. ونزوئلا و کانادا، دوتا از بزرگترین فروشندگان این ماده در سراسر جهان هستند.
نفت سنگین کشورهای کانادا و ونزوئلا به لحاظ کیفیت و خلوص مواد شیمیایی، رنک بسیار بالایی در بازارهای جهانی دارد. از آنجا که تقاضای نفت سنگین طی سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است، کشورهای ذکر شده و سایر تولید کنندگان این ماده ارزشمند، سود مناسبی از فروش نفت سنگین بدست آوردهاند.
فروش این محصول
بازار این ماده در ایران بسیار گسترده است. نمیتوان تصور کرد که تنها یک شرکت و یا پالایشگاه، انحصارگر در قیمت گذاری باشد. از آنجا که این بازار رقابتی است، برای موفق شدن در آن باید استانداردهای لازم از جمله کیفیت و بازاریابی مناسب را دارا باشید. رقابت در این حوزه تنها به فروش داخلی محدود نمیشود و میان شرکتهای ایرانی، در جذب برندهای خارجی برای سرمایه گذاری نیز رقابت سنگینی وجود دارد.
فروش این محصول در حجم زیاد به دو صورت فلهای و بشکهای صورت میگیرد. معمولا فروش قیر صادراتی به صورت بشکهای انجام میشود. فروش فلهای از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه است به طوری که هزینه رفت و آمد ماشین و هزینه کارگر و سرمایه انسانی، در یک نوبت برای فروشنده و صاحب بار حساب میشود، در نتیجه انتخاب بسیاری از افراد است.
فروش این محصول و تحلیل وضعیت بازار آن در آینده، از اهداف مهم کسانی است که قصد دارند این کار را شروع کنند. یکی از مسائلی که در شروع تحلیل و بررسی آینده این کار باید در نظر بگیرید، آن است که شغل شما و شبکه فروش این محصول در کشور، بشدت به شرایط عمومی و اقتصادی جامعه وابسته است.
شرایط ارزی و قیمت دلار در بازار و ثبات یا عدم ثبات آن، میزان اقبال صنعت ساختمان سازی و یا راه سازی نسبت به برند شما و شرایط صادرات و تحریمها، از فاکتورهایی هستند که در میزان فروش محصول شما بسیار تاثیر گذارند. دقت کنید که در این بازار گسترده که رقبای بسیار حرفهای در آن وجود دارند، تنها به کمک کیفیت بهتر، گارانتی بالاترو اعتماد سازی بیشتر میتوانید خود را به جایگاه مناسب برسانید.
از شرایط دو صنعت که نام بردیم، یعنی ساختمان سازی و راه سازی و اقدامات احتمالی صاحبان اصلی آنان حتما تحلیلی تهیه کنید.
آیا استفاده از طلای سیاه سنگین همیشه رایج بوده است
بیشتر افراد که امروزه در این زمینه فعال هستند، تصور میکنند که فروش نفت سنگین و تجارت گسترده آن، در سالهای گذشته میان افراد در سراسر جهان مرسوم بوده است. اما نکته جالب این است که این تجارت، تنها چند سالی است که گسترش پیدا کرده است.
در چند دهه گذشته بسیاری از کشورها و سرمایه گذاران، به علت هزینه بر بودن و پرخرج بودن تولید این ماده، تمایل زیادی جهت خرید و فروش نفت سنگین، نشان نمیدادند. بیشتر تمرکز فعالان این حوزه، بر روی حجیمتر کردن سرمایه گذاری در نفت خام معمولا و مشتقات آن بود.
در سالهای گذشته بسیاری از افراد به علت وجود ویسکوزیته زیاد در نفت سنگین، تصور میکردند که فرآیند پالایش آن، هزینه زیادی از آنها میبرد و دربرابر سودی که از فروش نفت سنگین بدست میآوردند، به صرفه اقتصادی نیست.
برخی دیگر از کشورها تصور میکردند که نفت سنگین، مشتری دست به نقد که حاضر به سرمایه گذاری باشد، وجود ندارد. اما نکته کلیدی آن بود که علت عدم وجود مشتری، عدم محبوبیت نفت سنگین نبود؛ بلکه دلیل اصلی، عدم وجود معرفی و تبلیغات مناسب بود.
اما امروزه شاهد آن هستیم که پس از سالها کاهش و یا ثبات قیمت نفت سنگین، در چند ماه گذشته قیمت فروش نفت سنگین در مجامع بین المللی، افزایش پیدا کرده است.
چرا نفت سنگین در مواردی بر نفت سبک ارجحیت دارد
امروزه که فروش نفت سنگین در سراسر جهان افزایش پیدا کرده است، یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد چه آنان که در این زمینه فعال هستند و چه کسانی که متخصص بررسی شرایط بازار نفت سنگین هستند، مطرح میشود آن است که چرا گاهی خرید نفت سنگین بر خرید نفت سبک، ترجیح داده میشود؟
جالب است بدانید که امروزه فروش نفت سنگین باتوجه به دلایل مختلف اقتصادی و محیطی، رو به افزایش است. شاید برای شما هم عجیب باشد که بشنوید نوعی سوخت فسیلی وجود دارد که دستدار طبیعت است.
باتوجه به تحقیقات گسترده دانشمندان بر روی این ماده،میتوان ادعا کرد که نفت سنگین بسیار بیشتر از سایر نفتهای معمول، دوستدار محیط زیست است و آسیبهای کمتری به آن میرساند.
مقایسه کوتاه درمورد نفت سنگین و سبک
ارتقاء سطح نیاز به برشهای نفتی که برای محیط زیست آسیب کمترو به لحاظ اقتصادی قیمت مناسبتری داشته باشند، میزان فروش نفت سنگین را در جهان افزایش داده است. در این مقاله قصد داریم در باب تفاوت نفت سنگین و سبک بحثی داشته باشیم.
نفت سنگین حاوی مقدار بیشتری قیر میباشد، لذا قیمت جهانی آن نسبت به نقت سبک کمتر میباشد. در فروش نفت سنیگن، طرفهای خریدار به درصد قیر موجود در نفت خام، توجه بسیاری میکنند.
میزان سولفور نفت سنگین از نفت سبک بیشتر است. گوگرد، نیتروژن، فلزات سنگین و اکسیژن از دیگر ترکیباتی هستند که میزان آنها در نفت سنگین بیشتر از نفت سبک است.
میادین نفت سنگین در ایران و جهان
آمریکا، مکزیک، روسیه، ونزوئلا، ایران و کانادا از غولهای بزرگ درای نفت سنگین محسوب میشوند. حدود ۲۷ درصد از منابع نفتی ایران، متشکل از نفت سنگین است.
پارس شمال، کو، سروش، رامشیر، زاغه، موند، سوسنگرد و پایدار غرب، از میادین مهم نفت سنگین ایران به شمار میروند. در این میادین پالایشگاههایی وجود دارند که با تجهیزات و مخازن خاص، به تولید نفت سنگین مشغول هستند.