خرید قیر
دانستنی های مربوط به قیر
قیر ماده ای است هدروکربنی و مرکب که متشکل از ترکيبات کلوئیدی و همچنین اجزای گوناگون می باشد.
اجزای تشکیل دهنده قیر مالتین و آسفالتین می باشد، که هر کدام از این ترکیبات بر خاصیت و عملکرد قیر موثر است مثلا؛ مالتین خاصیت چسبندگی و شکل پذیری را در قیر فراهم می کند و باعث کند روانی آن می شود در حالی که آسفالتین موجب سفتی قیر می شود.
و رنگ آن سیاه و یا قهوه ای بسیار تیره است که در حالت عادی به صورت جامد می باشد و در دمای بسیار بالا و تحت حرارت به شکل مایع تبدیل می شود.
به علت خاصیت چسبندگی بالایی که دارد از آن در عایق کاری ها برای جلوگیری از نفوذ آب بسیار استفاده می کنند.
کاربرد های مهم قیر
بیشترین کاربرد قیر در صنعت راه سازی می باشد.
از قیر تصفیه شده در صنعت ساختمان نیز بسیار استفاده می کنند. تنها ۵ درصد از قیر را برای آب بندی و عایق کاری در ساختمان ها مانند پشت کاشی فرش و رنگ مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر این ها از قیر در مصارف گوناگون بسیاری می توان استفاده کرد مانند: استفاده از آن به عنوان عایق صدا، پوشش تیر حصار، تثبیت خاک، استفاده در مواد منفجره، به عنوان تکیه گاه در پشت آینه ها و همچنین محافظت از ایجاد کپک و غیره…
عناصر تشکیل دهنده قیر
قیر ها معمولا حاوی عناصر فراوانی می باشند که مقداری از آن ها سمی هستند.
و همچنین از هیدروکربن های معطر چند حلقه ای بسیار متراکم تشکیل شده است.
به طور کلی قیر ها حدودا از ۹۵ درصد کربن و هیدروژن تشکیل شده اند و حاوی ۵ درصد گوگرد، ۱ درصد اکسيژن و فلزات و ۱ درصد نیتروژن می باشد.
انواع قیر
به طور کلی انواع قیر ها را با توجه به منشأیی که به دست می آیند طبقه بندی می کنند، قیر هایی که مستقیما از معدن استخراج می کنند را قیر معدنی، قیر هایی که برای راه سازی و آب بندی ساختمان ها از نفت خام به دست می آورند را قیر های نفتی می گویند.
در ادامه به معرفی چند نمونه از انواع قیر پرداخته ایم.
۱. قیر خالص
قیر های خالص معمولا پس مانده پالودن نفت خام هستند به این صورت که هنگام تقطیر کردن نفت خام در درجه حرارت پایین تر روغن های سبک تر آن تبخیر می شوند و در درجه حرارت بالا تر روغن های سنگین تر آن از آن جدا می شوند و آن چه باقی می ماند در ته آن قیر خالص است.
قیر خالص در سرما بسیار سفت و خشک می باشد اما با قرار گرفتن در دمای بالا کم کم گرم شده و به شکل خمیری، شل و آبکی در می آید.
از قیر خالص برای ساختن رو یه های سیاه داغ و گرم استفاده می کنند.
۲. قیر اکسید شده یا دمیده
معمولا قیر های نفتی در سرما نمی توانند آنگمی بمانند، برای اینکه قیرهای با درجه نرمی بالا بتوانند در سرما هم همچنان آنگمی باقی بمانند به آن هوا می دمند تا اکسید شوند و در برابر سرما آنگمی بمانند، به این صورت که قیر خالص را تحت حرارت بالا در دمای بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند تا کاملا مایع شوند، و پس از اینکه کاملا آبکی شد، قیر آبکی شده را درون محفظه ای مخصوص می ریزند و از قسمت پایین آن با استفاده از لوله های سوراخ دار به آن هوا می دمند.
با این کار قیر، دارای خاصیت های قیر معدنی می شود.
قیر دمیده شده و اکسید شده در گرما از چسبندگی بیشتری برخوردار است و در سرما نیز خاصیت آنگمی بیشتری نسبت به نمونه اکسید نشده دارد.
از این قیر در ساخت مقوا و گونی قیر، اندود کردن لوله ها و آب بندی استفاده می کنند.
۳. قیر امولسیون یا قیرابه
از مخلوط دو نوع مایع قیرابه یا امولسیون به وجود می آید به این صورت که یکی از این مایع ها در قالب ذرات ریز در مایع دیگر معلق می باشد.
به مایعی که معلق شده فاز داخلی و یا فاز غیر پیوسته می گویند و به مایع دیگر فاز خارجی و یا فاز غیر پيوسته می گویند.
که این امولسیون ها را با توجه به وجود این فاز ها به دو نوع آب در روغن و روغن در آب تقسیم می کنند.
قیرابه ها معمولا یک نوع امولسیون روغن در آب محسوب می شوند که شامل: قیر، آب، حلال، اسید، پلیمر، پایدار کننده و امولسیفایر می باشند.
این کار باعث می شود که هنگام استفاده از این نوع قیر دیگر نیازی به فرآیند گرما دهی به آن نباشد و همچنین برای تهیه یک قیر مایع به حلال های میان تقطیر احتیاجی نیست و مهم ترین مسئله این که در هنگام حمل و نقل آن و یا نگهداری آن از آتش گیری آن جلوگیری می شود.
از این نوع قیر برای تهیه آسفالت های سطحی و یا تهیه آسفالت های سرد، تک کت و اسلاری کت، عایق کاری، پوشش های حفاظتی برای مخزن ها و بسیاری از موارد دیگر استفاده می کنند.
۴. قیر محلول
برای اینکه بتوان قیر را در درجه حرارت و گرمای کمتری به حالت مایع تبدیل کنیم و شل و آبکی شود آن را در روغن های معدنی حل می کنند از این رو به آن قیر های محلول می گویند.
جنس این قیر به جنس قیر خالص و جنس روغن معدنی حل کننده آن بستگی دارد، هرچه این روغن بیشتر باشد قیر محلول شل تر می شود.
میزان کند روانی قیر محلول باید به قدری باشد که برای تبدیل آن به مایع و آب کردنش نیازی به گرمای زیادی نباشد و سریع تر آب شود.
از این نوع قیر برای آب بندی، اندود کردن سنگ سرد، برای بستن های سطحی و نفوذی و همچنین برای ساختن رویه سیاه در جای خشک و سرد استفاده های فراوان می کنند.
خرید قیر
در بازار خرید و فروش ایران انواع قیر می تواند به عنوان یک محصول خاص و متفاوت مورد استفاده و استقبال خوبی قرار بگیرد، و به راحتی می تواند در بازار مورد خرید و فروش قرار بگیرد و بازدهي بسیار بالایی برای خریداران این محصول به ارمغان بیاورد.
قیر نیز مانند سایر محصولات عوامل بسیار زیادی می تواند بر قیمت آن تاثیر گذارد باشد عواملی چون قیمت نفت و فلز، قیمت مواد اولیه و یا از همه مهم تر نوسانات قیمت ارز تاثیر بسزایی بر میزان قیمت آن دارد.
با این حال خریداران می توانند با مراجعه به مراکز فروش و سایت های مربوطه، متناسب با نوع، مکان و مقدار سفارش با قیمت مناسب آن را سفارش داده و تحویل بگیرند. مراکز فروش این محصول را از کارخانه ها تولید قیر دریافت می کنند و آن را به صورت مستقیم به خریداران خود ارائه می کنند.
خرید قیر در بازار به دو صورت فله و بشکه ای صورت می گیرد و خریداران می توانند آن را به صورت عمده بر حسب تن و یا کیلو گرم خریداری کنند.
خریداران قیر، در تلاشند که این محصول را با بهترین کیفیت دریافت کنند زیرا استفاده از قیر های نا مرغوب و بی کیفیت موجب ایجاد خسارت های فراوانی می شود.
بهتر است خریداران قبل از خرید قیر نوع نیاز خود از مصرف قیر را مشخص تا بتوانند بهترین نوع قیر را خريداری کنند به عنوان مثال قیر مصرفی برای راهسازی و نوع قیر در مصارف ساختمانی متفاوت است.