صادرات قیر
قیر ماده ای خمیری شکل و به رنگ سیاه میباشد که تقریباً همه ما در طول زندگی مان یک بارهم که شده نام آن را شنیده ایم. قیر ماده ای سیاه رنگ است که در ساخت آسفالت و عایق کاری جاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
قیر دارای مدلهای مختلفی میباشد که هر کدام از آنها یک سری کاربرد مخصوص به خودش را دارد. اگر بخواهیم به شما بگوییم قیر از کجا آمده است قیر یکی از مشتقات نفت محسوب میشود و بیشتر در پالایشگاههای نفت تولید میگردد؛ ماده هیدروکربنی میباشد.
از رنگ سیاه تا قهوه ای تیره وجود دارد در دمای محیط جامد است اما زمانی که به آن حرارت دهیم و دما را بیشتر کنید و به حالت خمیری شکل میشود و پس از آن به مایع تبدیل میگردد.
نحوه به دست آوری قیر
قیر با توجه به ویژگیهایی که دارد یکی از مواد پرکاربرد است که از جمله آن میتوانیم به عدم نفوذ پذیری در مقابل آب و رطوبت و چسبندگی بالا اشاره کرد. قیر عموماً از تقطیر نفت خام تولید میشود؛ چنین قیری قیر نفتی یا تقطیری نام دارد.
قیر نفتی محصول دو مرحله تقطیر نفت خام است که در قدم اول مواد سبک مثل بنزین و پروپان از آن جدا شده و در فرآیند فشار نزدیک انجام میگیرد؛ در مرحله دوم نیز در ترکیبات سنگین مثل نفت سفید و گازوئیل از آن خارج میشوند این فرآیند در فشاری نزدیک به نام خلأ انجام میگیرد.
البته لازم به ذکر است که برخی مدلهای دیگر قیر در طبیعت و در اثر تبدیل تدریجی نفت خام هم ایجاد میشود، چنین قیرهای قیرهای طبیعی نام دارند.
اگر بخواهیم آنها را با قیرهای نفتی مقایسه کنیم، باید بگوییم که غیر طبیعی دوام بالاتری نسبت به قیر نفتی دارد و همین طور به صورت خالص در طبیعت وجود دارد ایران دارای دریاچههای قیر مثل دریاچه قیر بهبهان میباشد.
ویژگی های قیر که شما باید بدانید
یک سری مشخص در مورد قیر وجود دارد که شما باید آنها را بداند، اول از همه گرانروی آن است، هر اندازه که گرانروی قیر بیشتر باشد، خواص جامد بالاتری دارد. به عبارت دیگر در دماهای بالاتر گرانروی پایین تری دارد و این ویژگی قیر با دستگاههای مخصوص به خودش اندازهگیری میگردد. دومین ویژگی که باید داشته باشد درجه اشتعال است که به دمایی گفته میشود که اگر قیر به آن برسد، گازهایی با نزدیک شدن آن تولید میشود و در سطح آن شعله ایجاد میگردد، حداکثر دمایی که میتواند قیر در کارگاهها به درجه اشتعال برسد محدود است.
عامل بعدی که تاثیر زیادی دارد افت وزنی میباشد در دمای بالا افت وزنی قیر در اثر تبخیر بخشی از آن ایجاد میگردد. این ویژگی بسیار در قیر ها اهمیت دارد. افت وزنی قیر در دمای 163 درجه سانتی گراد و به طول مدت پنج ساعت اندازه گیری میگردد که شما باید آنها را در نظر داشته باشید برای این که قیر را در جایی به کار ببرند یا برا این که بخواهند مشخصات آن را برای صادرات ایجاد کنند از این موارد حتماً استفاده کرده و آنها را کنترل میکنند.
اهمیت صادرات قیر
ایران با توجه به قدرتی که در تولید فرآوردههای نفتی دارد همواره بهعنوان یکی از مراکز پر کاربرد در صادرات قیر دارد.
اگر بخواهیم اطلاعات کاملی در مورد صادرات قیر از ایران به شما بدهیم باید بگوییم که در صادرات فرآوردههای نفتی مانند قیر سه مدل بسته بندی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به کیسه فله و بشکه اشاره کرد که به دو صورت دریایی و زمینی صادر میگردد.
قیرهای فنی معمولاً با استفاده از کشتیهای مخصوص به آنها از مسیرهای دریایی حمل میشوند و قیرهای بشکه و کیسه ای هم به صورت کانتینر یا به صورت زمینی یا به صورت دریایی به کشورهای دیگر ارسال میگردد.
در حال حاضر صادراتی قیر در جاهای مختلفی صورت میگیرد و با توجه به قدرت ایران در این حوزه قیر در حجمهای گوناگون به کشورهای مختلف به خصوص کشورهای همسایه ارسال میگردد. در مورد صادرات قیر نکته ای که باید به شما بگوییم این است که سالانه میزان صادرات قیر در ایران بسیار زیاد می باشد که با توجه به فرآیندهای تولیدی که در کارخانجات تولید کننده قیر انجام می گردد و با استفاده از شرکتهای تجاری به جاهای مختلف ارسال میشود.